De band

eric beijnvoort

Eric Beijnvoort was in de jaren zestig zeer actief als drummer in diverse rock & roll ( o.a. Indorock ) en beatbands. In 1975 werd hij als Charlestowner binnengehaald en moest zich dus 'omscholen' tot jazzdrummer. Vooral veel weglaten ( less is more ) was het devies. Maar het strakke ritme is gebleven en is de basis van de denderende Charlestown-shuffle. Daarnaast behartigt Eric de zakelijke belangen van de Charlestown Jazzband (CTJB).

henk van amerongen

Met de komst van Henk van Amerongen in juni 2011 heeft de CTJB een nieuwe fase in de ontwikkeling van hun repertoire gevonden. Zijn frisse trompetspel met een enorm bereik in de hoogte biedt de band mogelijkheden voor muzikale uitstapjes naar latin, mainstream en moderne jazz. Zoals zo velen werd Henk in de jaren ’50 getroffen door het trompetspel van Louis Armstrong en zette hij zijn eerste stappen op dit instrument bij de fanfare. Naast zijn vocale inbreng is Henk’s bijzondere bijdrage aan de band het ter plekke creëren van zogenaamde rifjes: meerstemmige begeleidingsnoten tijdens de solo’s.

jan dokter

De energie die Jan Dokter uitstraalt op het podium verhult in zekere mate het feit dat hij op een lange muzikale carrière kan terug zien. Als entertainer pur sang onderstreept hij de eigentijdse richting die de CTJB met zijn recente komst is ingeslagen. Als vocalist en instrumentalist op trompet, klarinet en saxen weet hij zich geïnspireerd door o.m. Sydney Bechet, King Oliver en Bix Beiderbecke. Naar eigen zeggen zou zijn muzikale ontwikkeling een andere richting zijn uitgegaan als zijn muziekleraar in de jaren ‘50 niet de moed had gehad hem met Bix’ genialiteit in contact te brengen.

Jan de Bont

Jan de Bont is de meest recente muzikant in de CTJB. Jan heeft in meerdere dixieland orkesten zijn inbreng gehad en heeft geen seconde hoeven twijfelen toen hij gevraagd werd om de CTJB te komen versterken en weer compleet te maken. De sound, eigen interpretatie van nummers en enthousiaste presentatie op het podium vormden de basis voor zijn snelle besluit. In de zestiger jaren succesvol begonnen in een skiffle band op gitaar heeft hij, na verval van deze muzieksoort, de stap naar de jazz muziek gemaakt. Binnen de CTJB en met name de ritme groep verheugd hij zich op de bijdrage aan de verschillende stijlen en ritmes binnen een gevarieerd en "eigen" repertoire.

piet beyé

Piet speelde eind van de jaren 1950 begin 1960 in de voorloper van de Charlestown Jazzband en zocht daarna zijn weg in diverse combo's en trad op als pianist entertainer. Door de in jaren opgebouwde stijlen, hij zat o.a. ook in een Zuid Amerikaans combo, is hij een perfecte basis voor de band, dit is b.v. te merken in nummers als Mallorca en Jambalaya. Hij trad in 2005 weer toe tot de Charlestown Jazzband en zo is de cirkel weer rond. Als U een CD van ons wilt, moet U bij hem zijn.

pieter duker

Voor Pieter Duker, de trombonist van de CTJB, is het een uitdaging om de klankkleur, benodigde bereik en dynamiek van zijn trombonespel steeds aan te passen aan het gevarieerde repertoire van de band. Pieter, eveneens oprichter van de CTJB, wordt geïnspireerd door een brede waaier van stijlopvattingen van de trombone en de daarbij behorende vertolkers. Dit varieert van Chris Barber met zijn masculiene en syncopische spel in voornamelijk het middenregister tot Urbie Green met zijn lyrische en symfonische spel in het hoge register.

rob egging

Rob Egging werd na zijn voetbalcarrière op 34 jarige leeftijd gestimuleerd door Henk van Amerongen om nu eindelijk muziek te gaan maken. Na aanvankelijk basgitaar te hebben gespeeld ontwikkelde hij zich als autodidact op de contrabas. Sinds december 2000 versterkt hij de gelederen van de CTJB en door zijn basspel, betrokkenheid en innemendheid is hij een gewaardeerd lid van de band. Hij verzorgt ook de acquisitie en de PR.